NOURISH

VIRTUE FEED & GRAIN

ALEXANDRIA, VA

‚Äč

PROJECT DESCRIPTION:

In keeping with the unique history of the building and alley the owners worked with the design team to restore and reinvent the old warehouse which had begun to deteriorate over time. Bricks were removed to create the expansive windows and re-purposed to create pillars and a dividing wall. The original concrete floor was carefully ground and polished to preserve history’s footprints. Various areas of the restaurant were constructed using reclaimed/antique wood with unique origins: Wired, wavy glass panes reclaimed from a pre-WWII military supply house in the Delaware Valley, refurbished and used to fabricate both bars. The stair treads from the bookstore were salvaged-hand planed, and sealed to make tops for dining tables.

1/11

© 2018 KGA STUDIO

ENGAGE  LEAD  TRANSFORM